یکی از مشکلات ما در شهر جدید پرند، نانواییهایی است که مردم را مجبور میکنند تا بهجای نان ساده، نان کنجدی بخرند! البته همهی نانواییهای شهر پرند اینگونه نیستند.
تعدادی از نانواییهای بربری و سنگکی در پرند، فقط نان خشخاشی (کنجدی) میپزند و مشتریهای خود را مجبور میکنند تا نان کنجدی بخورند!
البته نوع دیگری نان سنگک یا بربری به اسم «پُر کنجد» نیز میپزند و بابت آن بین 20 تا 30 هزار تومان میگیرند. بحث قیمت این مدل نان بهکنار، نکتهی عجیب ماجرا اینجاست که مشتری میتواند این نوع نان را خارج از صف دریافت کند!
روز گذشته به نانوایی بربری محل مراجعه کردم و چهارتا نان بربری کنجدی هر کدام به قیمت 3500 تومان خریدم. نفر پشت سری من شهروند عزیز افغانستانی بود. ایشان نان بدون کنجد درخواست کردند، اما با واکنش توهینآمیز شاطر مواجه شدند. شاطر نانوایی به او گفت: «افغانی رو چه به بربری ساده! شماها حتماً باید بربری کنجدی بخرید».
ضمناً بیشتر نانواییهای پرند (از هر نوعی که باشند)، از وزن چانه کم میکنند تا آرد باقیمانده را در بازار آزاد بفروشند و سود نامشروع ببرند. اینها ظاهراً تا زمانیکه «مُشت قانون» بالای سر آنها نباشد، سر جایشان نمینشینند!
وضعیت تعدادی از نانواییهای لواشی پرند واقعاً دیدنی است! نانی که آنها میپزند بهحدی نازک است که بهمحض درآمدن از تنور، خشک میشود. متأسفانه پیدا کردن نانوایی که وزن چانه را دستکاری نکند، کار سختی است. البته تأکید میکنم که همهی نانواییهای پرند اینگونه نیستند.